fbpx

MENIUL ZILEI

Kali eat local – cum a început totul

Povestea restaurantului Kali eat local este destul de simplă.

Probabil ați trecut cu toții prin situații similare… Zi de muncă, vine pauza de masă și te gândești unde să mergi să mănânci la prânz cu colegii. În zona Victoriei, alternative nu sunt prea multe, așa că vă hotărâți să mergeți “tot acolo”. Așa ne-am simțit și noi și, din dorința de a scăpa de această rutină a prins contur restaurantul Kali eat local.

Ideea ne-a venit după ce am trecut prin aceleași experiențe zi de zi, și ne-am lovit de aceeași mâncare, aceleași locații fără personalitate, fără căldură. Așa a început povestea noastră!

Kali eat local se bazează, în primul rând, pe două concepte relativ rare pe piața din România: eat local și slow food. Aceștia sunt cei doi piloni care susțin întreg ansamblul și încercăm să-i respectăm cu sfințenie și să nu ne abatem de la drumul pe care am pornit.

Conceptul eat local – sănătos pentru tine, de ajutor pentru ei, cu drag de la noi.

Conceptul eat local este relativ simplu. Practic, totul este legat de producătorii locali, care își cultivă produsele în mod tradițional. Într-o piață sufocată de produse provenite din import, proiecte precum Kali eat local sunt o adevărată gură de oxigen pentru micii producători locali. Alegând să mănânci de la KALI eat local, susții fermierii și producătorii români. Astfel reușim să sprijinim și agricultura, dar și economia locală. În plus, ingredientele crescute sau cultivate local, în mod tradițional, sunt mult mai gustoase și sănătoase, lipsite de aditivi, pesticide și alte năzbâtii, iar pentru că distanța parcursă de la producător până în farfurie este scurtă, nu mai este necesară congelarea, produsele fiind proaspete și naturale.

Este, practic, un circuit din care au de câștigat toate părțile implicate.

Conceptul Slow food – bucură-te de mese, liniștite și tihnite

Da, poate că uneori ne îndreptăm spre produse de tip fast-food, din lipsă de timp. Însă mâncatul nu ar trebui să fie despre timp.

Masa de prânz este deosebit de importantă și nu ar trebui luată în grabă. Aceeași părere a avut-o și Carlo Petrini când a înființat mișcarea “slow food” în 1986, în Italia. Și aceeași părere o avem și noi, echipa Kali eat local.

Atenție, însă! Slow food nu se traduce prin mâncat lent sau mâncare gătită “la foc mic”! Slow food încurajează atât mâncatul la masă, încet, savurând aroma mâncării, cât și gastronomia locală și gătirea preparatelor în mod tradițional și în funcție de specificul zonei.

 

Vrei să știi de ce Kali?

Denumirea rastaurantului nostru e dată de zeița hindusă cu același nume. Kali este zeitatea puterii cosmice, a timpului, creației și distrugerii forțelor răului. Astfel, ne dorim ca în spațiul nostru, cât timp veți lua masa să fiți protejați și liniștiți.

Așadar, dacă doriți o alternativă sănătoasă pentru micul dejun sau pentru prânz, vă așteptăm să ne călcați pragul și să vă convingeți singuri, că mâncarea gătită cu ingrediente de proveniență locală este mai gustoasă.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *